PMM Vasco Noodhulp Team

Hoe het PMM Vasco Noodhulpteam tot leven kwam

In maart 2022 bundelden Vasco Electronics en de Polish Medical Mission hun krachten om het PMM Vasco Emergency Team te lanceren. Het belangrijkste doel is om binnen 24-48 uur locaties van natuurrampen of humanitaire crises te bereiken.

Dit project komt tot leven omdat wij, Vasco Electronics, onze krachten hebben gebundeld met de Poolse Medische Missie. Deze laatste staat bekend om haar 23-jarige ervaring met medische hulpverlening over de hele wereld aan mensen in nood. In Vasco Electronics delen we enkele overeenkomsten, aangezien het onze missie is om mensen te helpen communiceren en taalbarrières te doorbreken.

Nog belangrijker is dat onze CEO, Maciej Góralski, een opgeleide paramedicus is, die professionele ervaring heeft op dit gebied en mensen die medische hulp nodig hebben verder wil helpen.

Onze doelen

Zo beschrijft Maciej de oorsprong en de doelstellingen van het team:

"Vasco Electronics zal een Team in ontwikkeling ondersteunen op het gebied van organisatie en planning van reddingsacties, evenals de opslag en aankoop van uitrusting/medicijnen. We zullen ook de actie van het Team lokaal en wereldwijd promoten, inclusief de planning en realisatie van fondsenwerving. Last but not least, zijn wij van plan de opleiding van het team te financieren - zowel in het kader van professionele ontwikkeling als met betrekking tot de principes van missie, veiligheid, biologische en terroristische dreigingen. Net als bepaalde aspecten van nood-, tropen- en reisgeneeskunde", aldus Maciej Góralski, CEO van Vasco Electronics, een ervaren paramedicus en leider van het noodhulpteam.

Wat is het PMM Vasco Noodhulpteam?

We vormen het PMM Vasco Noodhulpteam, dat vooral slachtoffers van natuurrampen en humanitaire crises moet helpen, wanneer de lokale autoriteiten niet tijdig kunnen optreden.

PMM Vasco Noodhulpteam zal bestaan uit professioneel opgeleide personen met toegang tot hun eigen logistiek en uitrusting. Medisch personeel zal worden opgeleid, zowel op medisch als op niet-medisch gebied, om hun vaardigheden en deskundigheid verder te ontwikkelen.

Bovendien zullen de werkzaamheden van het team worden onderworpen aan de richtlijnen van de Wereld Gezondheids Organisatie.

Hoe gaat het team te werk?

Samen met de Polish Medical Mission streven we ernaar de gedachten, het hart open te houden en voortdurend nieuwe manieren te vinden om mensen te helpen. Juist daarom is het PMM Vasco Noodhulpteam gevormd, omdat we onze missie verder uit willen voeren.

De opleiding van het team wordt medegefinancierd door ons, Vasco Electronics, omdat we er zeker van willen zijn dat de leden van het team zeer bekwaam zijn om de dagelijkse uitdagingen aan te gaan. Bovendien zal de Poolse Medische Missie haar lange ervaring met het team delen, zodat het optimaal op deze missies zal zijn voorbereid.

Naast de hierboven genoemde doelen krijgt het team de kans om de wereld om ons heen te beïnvloeden. Zij zullen hun ervaring delen met de plaatselijke medische autoriteiten en hen helpen bij de uitvoering van hun taken.

Ons doel is een team te vormen van positieve, gedreven en openhartige mensen die anderen willen helpen. Wij geloven echt dat we samen de wereld kunnen veranderen.