Elektronische vertalers uit Polen op CES in Las Vegas

Vasco op CES in Las Vegas
28 december 2022

Het nieuwste model van een elektronische vertaler, geproduceerd door het in Krakau gevestigde bedrijf Vasco, zal zijn debuut maken in Las Vegas. Vasco Translator V4 wordt gepresenteerd op de Consumer Electronics Show (CES) 2023, de grootste beurs in zijn soort ter wereld. Vasco Translator V4 had zijn verkooppresentatie dit jaar in juli en zal aan een internationaal publiek worden gepresenteerd in de VS in januari.

De grootste beurs voor elektronica en nieuwe technologie ter wereld wordt sinds 1967 gehouden in Las Vegas, Nevada. De show omvat de presentaties van verschillende prototypes, technologische innovaties en de premières van apparatuur van toonaangevende elektronicafabrikanten. De beurs trekt jaarlijks enkele honderdduizenden exposanten en bezoekers van over de hele wereld aan. Dit jaar verwachten de organisatoren meer dan 2.400 exposanten uit 166 landen.

“Dit is de vierde keer dat we onze apparaten presenteren op CES. Onze aanwezigheid is gericht op het versterken van onze positie en zakelijke agenda op de Amerikaanse markt. We willen ook op de hoogte blijven van de nieuwste trends en interesses onder het publiek”, zegt Maciej Góralski, de CEO van Vasco. “In de VS zullen we onze nieuwste bekroonde spraakvertaler, Vasco Translator V4, presenteren”, voegt Maciej toe.

Het product van Vasco is de enige elektronische vertaler op de markt met zowel een 5-inch touchscreen als een digitaal toetsenbord, waarmee tekst zowel via spraak als handmatig kan worden ingevoerd. De fotovertaler die in Vasco Translator V4 wordt gebruikt, maakt vertalingen mogelijk van kranten, schoolborden en allerlei soorten gedrukt materiaal – een foto is voldoende voor de gebruiker om het binnen enkele seconden in zijn eigen taal te lezen. Deze functionaliteit ondersteunt maar liefst 108 talen. Het apparaat van Vasco is echter in de eerste plaats een simultane spraakvertaler, handig wanneer je de taal niet kent of je gesprekspartner niet. Hiermee kun je 76 talen spreken. Het helpt je snel te communiceren in een taxi, hotel, tijdens sociale en zakelijke bijeenkomsten, maar ook in noodsituaties.

Lees meer  Hoe je vakanties op een ongebruikelijke manier doorbrengt?

Een onderscheidend kenmerk van alle Vasco Translators is dat ze als enige ter wereld gratis connectiviteit bieden, zonder beperkingen in bijna 200 landen wereldwijd. Dit betekent dat het gebruik ervan geen Wi-Fi-toegang of het gebruik van je eigen data vereist. Deze functionaliteit is vooral waardevol buiten de landen van de Europese Unie, waar gegevensoverdracht duur is.

Naast functionele kenmerken worden onze producten gekenmerkt door aandacht voor esthetische kwaliteiten. Zowel de modellen M3 als V4 zijn erkend in prestigieuze competities – de Red Dot Award, de Good Design Award en de New York Product Design Awards,” benadrukt het hoofd van Vasco.

De bediening van Vasco Translator V4 is eenvoudig en intuïtief. U hoeft geen apps te installeren, een SIM-kaart te kopen of Wi-Fi-netwerken te configureren om het apparaat te laten werken. Het apparaat maakt gebruik van 10 vertaalengines. Een algoritme dat is gemaakt door het ontwikkelingsteam van Vasco zorgt ervoor dat de specifieke taalparen worden vertaald met de engine die de beste resultaten oplevert. Door bijvoorbeeld Frans in Canada, Spaans in Zuid-Amerika of Engels in de Verenigde Staten te gebruiken, zijn gebruikers verzekerd van de best mogelijke vertaling, rekening houdend met de lokale uitspraak.

De kwaliteit van de output van het Vasco Translator-apparaat wordt gecontroleerd door een team van experts, waaronder moedertaalsprekers, die rekening houden met zinnen, uitdrukkingen en informele uitdrukkingen. Ze houden ook rekening met culturele aspecten van de taal. Het werk van deze experts is erop gericht alle subtiliteiten en nuances van een bepaalde variëteit over te brengen met de juiste uitspraak, specifiek voor het betreffende land.

Lees meer  Vasco van Krakau richt zich op een hecht team, sociale activiteiten en nieuwe producten

CES 2023 vindt plaats van 5 tot 8 januari 2023.

Vertegenwoordigers van Vasco zijn te vinden op stand #54950 in The Venetian Expo.

Vergelijkbare inzendingen