Vasco van Krakau richt zich op een hecht team, sociale activiteiten en nieuwe producten

Vasco richt zich op een hecht team
28 februari 2023
  • 2022: 75 duizend apparaten verkocht (+50%), 85 miljoen PLN (+64%), nettowinst: 17 miljoen PLN (+44%)
  • Nieuwe winkels in Parijs en Mallorca en 4 in Dubai
  • Nieuwe kantoren in Portugal en Duitsland
  • Tijdens het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar, werden apparaten aangeschaft door de overheid van het land
  • Designprijzen en een nominatie voor de GLOMO-award op de MWC-show in Barcelona
  • Vasco Vertalers ondersteunen humanitaire en hulporganisaties

In de schaduw van de oorlog in Oekraïne in februari 2022, tijdens een van de belangrijkste elektronicabeurzen in Europa, MWC Barcelona, presenteerde het in Krakau gevestigde bedrijf een nieuw model van een vertaler – Vasco Translator V4. Het apparaat kwam 5 maanden later op de markt.
De vertaler, die 76 talen ondersteunt in gesprekken en 108 bij het vertalen van foto’s, werd ook gepresenteerd op de volgende belangrijke technologiebeurzen: IFA in Berlijn, GITEX in Dubai, Japan IT Week in Tokio, en afgelopen januari op ’s werelds grootste vakbeurs, CES in Las Vegas.

De pandemie heeft onzekerheid veroorzaakt en reizen verminderd, zowel privé als zakelijk. Het bleek dat veel vergaderingen en zakelijke gesprekken zonder problemen online konden plaatsvinden. Ondanks dit verdubbelde het bedrijf zijn verkopen tijdens de pandemie, met een uitstekend aantal van 50.000 verkochte vertalers in 2021, legt Maciej Góralski, de CEO van Vasco, uit. “De opening van grenzen en reismogelijkheden bracht de verwachte toename in verkochte apparaten. In 2022 steeg het aantal verkochte vertalers met 50%, en omzet en winst stegen respectievelijk met 64% en 44%.

Na de aanval van Rusland op Oekraïne trok Vasco zich terug uit de Russische markt. Hoewel het verkoopnetwerk daar nog niet goed was ontwikkeld, besloot het bedrijf zijn geplande activiteiten stop te zetten en startte het de eigen Stand with Ukraine-campagne. Meer dan 500 elektronische vertalers werden uitgeleend aan bijna 200 NGO’s en diensten, met name medische diensten die vluchtelingen ondersteunen. De vertalers hielpen taalbarrières te doorbreken en de behoeften van migranten aan grenzen, waaronder die tussen Polen en Wit-Rusland, beter te begrijpen. De Vasco-elektronische vertalers hielpen ook in ambulances, ziekenhuizen en bij individuele artsen in heel Polen.

Lees meer  Ambassade van Japan in Polen gebruikt de Vasco translator

Vasco ondersteunt niet alleen zijn eigen team, maar ook organisaties die humanitaire en medische hulp bieden aan mensen in noodsituaties over de hele wereld. Het bedrijf heeft zijn apparaten geschonken aan Minority Rights Group, de Survivor Foundation en Medics on the Border, onder andere. Maciej Góralski, zelf paramedicus, initieerde de oprichting van het PMM Vasco Emergency Team, dat in samenwerking met de Polish Medical Mission werd opgericht. Het team werft momenteel personeel aan en zoekt accreditatie bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De elektronische vertaler is een ondersteuning, niet alleen voor degenen die geen vreemde talen kennen. Het kan ook degenen ondersteunen die ze goed kennen, zoals Engels, in een situatie waar de andere partij ze helemaal niet kent, en er behoefte is aan communicatie. – legt Maciej Góralski uit – Dit is duidelijk te zien in het voorbeeld van medische diensten, waar dankzij de elektronische vertaler de tijd voor patiëntenservice wordt verkort. De apparaten komen ook van pas wanneer veel culturen samenkomen op één plek, zoals tijdens grote evenementen zoals het Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar.

In 2022 breidde het bedrijf zijn personeelsbestand uit met 37%, specifiek naar 200 mensen. Het opende ook 6 nieuwe winkels – in Frankrijk, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Boedapest en Rome – en 2 verkoopkantoren – in Duitsland en Portugal.

De producten van Vasco worden erkend door klanten en de industrie, niet alleen vanwege hun functionaliteit, maar ook vanwege hun ontwerp. Dit blijkt uit het winnen van de meest prestigieuze prijzen in de categorie industrieel ontwerp – de Red Dot Design Award, ook wel de “”Oscar van het ontwerp”” genoemd, en de New York Product Design, de laatste toegekend in 2021 voor het model M3 en in 2022 voor de nieuwste vertaler van het bedrijf. Bovendien ontving Vasco Translator V4 de Good Design Award, een onderscheiding uitgereikt door het Japan Institute for Design Promotion.

Lees meer  Vasco V4 met Japan Good Designs Award

Naast op product gerichte prijzen werd ook de eigenaar en CEO van Vasco, Maciej Góralski, erkend in de EY Entrepreneur of the Year-competitie, waar hij een finalist was in de categorie Nieuwe Technologie/Innovatie. Hij werd ook genomineerd voor de Indifference Award van het Auschwitz Institute for Human Rights voor zijn werk namens Oekraïne.

Agnieszka Noskowska

Agnieszka Noskowska

Agnieszka Noskowska is sinds het begin van haar carrière actief in de marketing en heeft zich de afgelopen jaren met veel enthousiasme ingezet voor PR, waar ze gepassioneerd creatieve projecten nastreeft. Ze vindt balans in wielrennen, bergwandelen en klussen. Hoewel ze van haar werk houdt, zou ze, als ze opnieuw een carrièrepad kon kiezen, kiezen voor een carrière als meubelmaker. Dit zou haar liefde voor ambacht en de natuur perfect combineren.

VERGELIJKBARE INZENDINGEN

Is Oktober de Beste periode om naar Vietnam te Gaan?

Is Oktober de Beste periode om naar Vietnam te Gaan?

Wanneer is de beste tijd om naar vietnam te gaan. Vietnam is een boeiende bestemming die oude tradities combineert met moderne dynamiek. Dit land biedt een divers scala aan ervaringen, met historische steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh-stad, evenals het prachtige...

Hoe zeg je “hallo” in verschillende talen?

Hoe zeg je “hallo” in verschillende talen?

"Hallo" is meestal een van de eerste woorden die je leert tijdens je taalleerreis. Sommige talen drukken echter in hun begroetingen meer uit dan alleen maar in het woord "hallo". Een eenvoudig "hallo" kan gevoelens van oprechtheid, geluk en dankbaarheid overbrengen,...

Interessante informatie over Japan

Interessante informatie over Japan

Welkom in het land van sushi, samoerai en sumo! Japan, waar oude tradities naadloos samensmelten met de nieuwste technologieën. Denk je alles te weten over Japan of de meeste Japanners? Denk nog eens na! Van bijzondere culturele gewoonten tot adembenemende...

Star Wars-talenlijst: De taalkundige rijkdom ontrafeld

Star Wars-talenlijst: De taalkundige rijkdom ontrafeld

In het enorme universum van de Star Wars-saga weten epische oorlogen, strijd, iconische personages en diepgaande filosofieën het publiek te boeien. Toch voegt de verscheidenheid aan talen een extra laag rijkdom toe, waardoor het verhaal een culturele diepgang krijgt....

Is een vakantie naar IJsland in juni een goed idee?

Is een vakantie naar IJsland in juni een goed idee?

Als je overweegt om je vakantie in juni te plannen, vraag je je misschien af waar je in die tijd van het jaar naartoe kunt gaan. Ons advies? Bezoek IJsland. Juni markeert het begin van de zomer in IJsland, een beste tijd waarin het land van vuur en ijs echt tot leven...