Help Oekraïne

Vasco helpt oorlogsslachtoffers in Oekraïne

Het Oekraïense volk wordt geconfronteerd met een ongekende tragedie: het heeft zijn huis moeten verlaten om te ontsnappen aan de dreiging van de Russische militaire agressie. Daarom hebben velen zich sinds het begin van de crisis afgevraagd hoe zij Oekraïne kunnen helpen.

Van het vormen van een gespecialiseerd paramedisch team tot het uitlenen van elektronische vertalers aan stichtingen die vluchtelingen helpen, zijn wij als Vasco er trots op een voorbeeld te hebben gegeven over hoe mensen die de oorlog in Oekraïne ontvluchten, geholpen kunnen worden.

Oorlog is een hel. Wij allemaal moeten ons uiterste best doen om de Oekraïense vluchtelingen de warmte en veiligheid te laten voelen van hun huizen die zij hebben moeten verlaten. Daarom hebben we verschillende activiteiten ondernomen om deze mensen te helpen zich zoveel mogelijk thuis te voelen.

Dit is hoe wij Oekraïne hebben geholpen

Wij staan samen met Oekraïne activiteiten

Aan het begin van de oorlog in Oekraïne stelden wij onze elektronische vertalers gratis ter beschikking aan ziekenhuizen en diverse organisaties die een Oekraïense tolk nodig hadden.

Wij leenden bijna 500 Vasco Translator-apparaten uit aan meer dan 200 organisaties uit Polen, Roemenië, Spanje, Slowakije en Portugal. Hiermee konden stem-, foto-, tekst- en groepschat vertalingen van of naar het Oekraïens worden gemaakt.

Bovendien werden Vasco Translator apparaten gebruikt door 12 grote ziekenhuizen in Polen.

Onze toestellen hielpen ook in kinderdagverblijven en in niet overheidsorganisaties die vluchtelingen op verschillende manieren te hulp kwamen. Al deze organisaties organiseerden workshops, sport- en culturele activiteiten en boden medische hulp.

Samenwerking met organisaties en stichtingen die vluchtelingen helpen

Om Oekraïne te helpen, werkten wij samen met verschillende organisaties uit heel Europa die hulp verleenden aan vluchtelingen.

Wij hebben bijvoorbeeld samengewerkt met Minority Rights Group International. Deze internationale organisatie, met hoofdkantoor in Londen en kantoren in Boedapest en Kampala, heeft tot doel de mensenrechten van etnische, nationale, religieuze en taalminderheden te beschermen.

De stichting heeft 25 Vasco M3 Translators ontvangen die in het najaar van 2022 zullen worden gebruikt.

Een van de groepen die we steunden was Fundacja Ocalenie (De Reddende Stichting).

Het doel is vluchtelingen te helpen een nieuw leven op te bouwen in Polen door hen te ondersteunen bij hun integratie en individuele ontwikkeling.

Omdat Fundacja Ocalenie behoefte had aan een Oekraïense vertaler, ontving zij drie Vasco vertalers om effectief te kunnen communiceren met de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

We hebben ook samengewerkt met Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület, een non-profitorganisatie met als hoofddoel de veiligheid van de bevolking van Boedapest te vergroten. Bovendien steunden onze vertalers Fundația Inocenți București, een non-profitorganisatie uit Roemenië die verschillende vormen van hulp biedt aan kinderen.

Het Spaanse Rode Kruis ontving ook onze vertaalapparaten.

Ten slotte hebben wij samengewerkt met verschillende ziekenhuizen, zoals het Východoslovenský onkologický ústav (Oost-Slowaaks Instituut voor Oncologie) uit Košice, Slowakije, en met administratieve eenheden, zoals het districtskantoor, eveneens uit Košice.

Ondersteuning bij het zoeken naar werk

Een paar dagen nadat de oorlog in Oekraïne was begonnen, hebben we een Facebookgroep opgericht en beheerd, die vluchtelingen hielp bij het vinden van werk en onderdak in Polen.

Ook hielpen we de mensen die de Russische agressie individueel ontvluchtten.

We gaven de Oekraïense vluchtelingen onderdak in onze eigen huizen, organiseerden geldinzamelingen en boden vervoer aan vanaf de Pools-Oekraïense grens.

PMM Vasco Noodhulpteam

In samenwerking met de Polish Medical Mission zijn we van plan geweest het PMM Vasco noodhulpteam op te richten. Een groep die zich bezighoudt met het helpen van mensen die getroffen zijn door natuurrampen en humanitaire crises over de hele wereld.

Het uitbreken van de oorlog versnelde de oprichting van het team. In het begin richtte PMM Vasco Emergency Team zich op het helpen van mensen die de oorlog in Oekraïne ontvluchtten.

Tevens zijn we, om de vorming van het PMM Vasco Noodhulpteam te steunen, een speciale inzamelingsactie begonnen in de VS. We doneerden $10 van de winst van elke verkochte vertaler om het team te steunen.

Samenwerking met een ziekenhuis in Drohobych, Oekraïne

We werken ook samen met het ziekenhuis in Drohobych door medische apparatuur, medicijnen, ziekenhuisbedden en nog zoveel meer te leveren.

We leverden meer dan 20 ton materiaal (matrassen, trolleys, brancards en meer), medicijnen en voedsel met een totale waarde van ongeveer 2-3 miljoen PLN.

Om de medische professionals van het ziekenhuis in Drohobych te helpen, heeft PMM Vasco Emergency Team ook een moderne ambulance ter beschikking gesteld.

Laten we elke dag iets doen voor Oekraïne en vriendelijkheid vermenigvuldigen. Het zal ergens weer terugkomen!